BPC

Brabant, Belgique

De grondwerken van het CITY DOX-project in Anderlecht zijn begonnen. BPC wilde de milieu-impact van zijn werk verminderen, door de geoogste gronden te waarderen en ze per schip in plaats van per vrachtwagen naar gespecialiseerde bedrijven te transporteren.

Een analyse van de grond op de site werf had inderdaad aangetoond dat van de 20.000 ton land 25% kon worden opgewaardeerd (dijken, …). Deze gronden zijn nu getransporteerd naar gespecialiseerde bedrijven in Nederland. Dankzij de ideale locatie van het project naast het Kanaal van Brussel, heeft BPC besloten om deze gronden per schip te vervoeren: een transportmiddel dat milder is voor het milieu dan vrachtwagens.

CITY DOX is een gloednieuwe wijk in aanbouw in Anderlecht die woningen voor alle generaties zal aanbieden: nieuwe appartementen, servicewoningen, rusthuizen en zorg, buurtwinkels, scholen, ruimtes voor dienstenbedrijven, aangelegde tuinen en parken …

Meer over CITY DOX: https://www.citydox.be/en/

Van de 5 bouwprojecten die één of meer Green Solutions Awards 2019 hebben gewonnen, waren er 2 projecten waarvoor BPC had gewerkt.

Tivoli GreenCity, de grootste duurzame wijk in het Brussels Hoofdstedelijke Gewest, heeft 3 prijzen gewonnen bij de Green Solutions Awards 2019: de ‘Smart Building’ prijs, de ‘Green Construction’ prijs en de ‘Green City’ prijs!

Perle, een project van Amart in samenwerking met Laminated Timber Solutions, heeft ook een prijs gewonnen De structuur van dit duurzame gebouw word in CLT (Cross Laminated Timber) gerealiseerd. Alleen maar 8 weken waren dus nodig, om het omhulsel te bouwen.

Meer infos : https://www.construction21.org/contest/h/green-solutions-awards-2019-buildings.html

Vorige week vond de prijsuitreiking plaats voor de CFE Sharing Award 2018. Naast de winnaars, gekozen uit drie categorieën – Commercieel, Mensen en Praktijken – ontving een aanvullend team de ‘Speciale Prijs van de jury’. Felicitaties aan alle winnaars, met name BPC SA, Olivier Mahieu, Didier Verdeyen, Isabelle Liart, André Wezel, Bernard Palange en Michael Royer! Fijne reis naar Barcelona!

Hartelijk gefeliciteerd en een enorme dank aan Matthias, Karim, Vincenzo, Kevin, Julien, Pascal, Patrick
en Nathalie voor hun deelname aan de dag TADA van deze zaterdag 16.02.19.
Als aandenken, TADA is een VZW die suggereert dat kinderen als gevolg van

een ongeauthoriseerde achtergronden ontdekken verschillende banen(bedrijven), waarvan de bouw http://www.toekomstatelierdelavenir.com/

Wat een mooie dag we hadden met deze kinderen!

Op 1 februari 2019 was het de “Safety Day”! Ontdek snel ons initiatief ter gelegenheid van deze dag…

 

Renovatie van station Beurs

Na de renovaties door BPC zijn we er trots op dat het BOURSE-pre-metrostation de prijs “public initiative 2018” van “Visit.Brussels” heeft mogen ontvangen.

Station Beurs ligt in het hart van Brussel, de Belgische en Europese hoofdstad, en in de buurt van tal van belangrijke plaatsen zoals de Grote Markt, Manneken Pis, de AB, de Beursschouwburg… Het project moest dan ook perfect passen binnen de nieuwe, stedelijke dynamiek van Brussel.
Het renovatieproject van het premetrostation Beurs is veel groter dan louter een station. De bedoeling is om de nieuwe stedelijke dynamiek te vatten in een intermodaal station: premetro (tram), parkeerplaats voor fietsers, fietspunt en fietsatelier, maar ook een presentatieruimte voor de culturele diversiteit, genaamd ‘Qartier’.
Deze renovatie is geïnspireerd op een baanbrekend architecturaal programma dat zich vertaalt in een originele ruimtelijke zoektocht en een bijzonder oog voor detail; zowel op het vlak van de gebruikte materialen als de geïntegreerde voorzieningen. Brusselaars en toeristen kunnen zo genieten van een authentieke plek in de stad.
https://mobilite-mobiliteit.brussels/nl/inhuldiging-van-metrostation-beurs

Op 10 februari 2017 was het de “Safety Day”! Ontdek snel ons initiatief ter gelegenheid van deze dag…