BPC - Algemene bouwonderneming

Brabant, België

PUBLIC INITIATIVE 2018

15 april 2019

Renovatie van station Beurs

Na de renovaties door BPC zijn we er trots op dat het BOURSE-pre-metrostation de prijs “public initiative 2018” van “Visit.Brussels” heeft mogen ontvangen.

Station Beurs ligt in het hart van Brussel, de Belgische en Europese hoofdstad, en in de buurt van tal van belangrijke plaatsen zoals de Grote Markt, Manneken Pis, de AB, de Beursschouwburg… Het project moest dan ook perfect passen binnen de nieuwe, stedelijke dynamiek van Brussel.
Het renovatieproject van het premetrostation Beurs is veel groter dan louter een station. De bedoeling is om de nieuwe stedelijke dynamiek te vatten in een intermodaal station: premetro (tram), parkeerplaats voor fietsers, fietspunt en fietsatelier, maar ook een presentatieruimte voor de culturele diversiteit, genaamd ‘Qartier’.
Deze renovatie is geïnspireerd op een baanbrekend architecturaal programma dat zich vertaalt in een originele ruimtelijke zoektocht en een bijzonder oog voor detail; zowel op het vlak van de gebruikte materialen als de geïntegreerde voorzieningen. Brusselaars en toeristen kunnen zo genieten van een authentieke plek in de stad.
https://mobilite-mobiliteit.brussels/nl/inhuldiging-van-metrostation-beurs

Terug naar nieuws